Leather Repair NLD

"Conserveren is beter dan repareren; repareren is beter dan restaureren en restaureren is beter dan vervangen. Bij ons stopt het bij vervangen want wij houden van origineel!"

Wie is Rob Oomen en wat doet Leather repair NLD?

Mijn naam is Rob Oomen, woonachtig in Oosterhout NBR, getrouwd en vader van 3 meiden. Na enkele jaren hobbymatig betrokken te zijn in de detailing, zag ik dat er veel voorkomende problemen waren met leer en soms plastic delen. Er zijn wel wat mensen die het kunnen herstellen, maar niemand doet fulltime leerreparaties. Een echte vak-idioot voor spotrepair op leergebied is er dus niet. Dat zette mij aan het denken. Leer... een prachtig natuurproduct, vaak toegepast in luxueuze wagens, trok al langer mijn aandacht. Hier moest ik iets mee doen! Naast mijn fulltime baan ben ik wat gaan experimenteren met het herstellen van leer. Naarmate ik er meer vertrouwen in kreeg ben ik een cursus gaan doen. Hierin legden ze de basis uit en daar moest je het mee doen. Veel product-informatie en weinig praktijk. In de avonduren en weekenden ben ik gaan pionieren, ontdekken, knutselen, falen en vooral gewoon doen om uiteindelijk na +- 2 jaar Leather Repair NLD officieel (1 juni 2020) van start te laten gaan!

(Ik) Rob Oomen, eigenaar van Leather Repair NLD run een flexibel bedrijf dat zich specialiseert in het restaureren van leer. Het specialisme richt zich voornamelijk op oldtimers en prewar cars.
Uitgangspunt: wat origineel is moet origineel blijven! Het leer wordt zodanig hersteld dat craquelé wordt opgevuld, de krassen of snedes worden verwijderd en de schaafschades niet meer te zien zijn. Het doel is om het originele leer weer in topconditie te brengen en de juiste uitstraling intact te laten.
Schade aan leer ontstaat vaak door slecht onderhoud; “de blanke lak” gaat er af, de verf wordt aangetast en daarna het leer. Wees er op tijd bij en wacht niet te lang om dit nog duurzaam te kunnen herstellen.
Leather Repair NLD biedt ook de mogelijkheid om op locatie te restaureren middels hun mobiel atelier. De klant ziet langzaamaan het werk vorderen met bijkomend voordeel dat wensen tijdens het proces nog kunnen worden bijgesteld. Grote en goed te demonteren delen worden in het mobiel atelier gespoten voorzien van adequate afzuiging en een in hoogte verstelbare werktafel. Kleinere delen of lastig te demonteren delen worden in de auto gespoten. Alles wordt zorgvuldig afgeplakt en er wordt gespoten met een minimum aan nevel. Overlast beperken en efficiency gaan hier hand in hand.

Wat kunnen we voor u betekenen?

Wij restaureren vrijwel alle schades aan leer in uw auto. Ook de scheur in het dashboard kan verholpen worden.

Voor de beeldvorming, in uw auto: 

- Krassen of  breuken in deur-/panelen  
- Beschadigingen in het dashboard

- Instapschade aan de bestuurdersstoel  
-
 Storende plekken aan de middenconsole
Gebruiksschade aan armleuningen
Slijtage aan het stuurwiel of wang

Hoe maak ik een afspraak?

Voor een offerte of het maken van een afspraak vragen wij:
- Uw naam
- Duidelijke foto's van de schade
- Overzichtsfoto's van het geheel
- Vermeld ook uw emailadres voor de offerte

Liever op locatie?
- Dan graag de postcode ivm de reiskosten

Na afloop ontvangt u een factuur en kunt deze per bank, pin (alle kaarten) of contant voldoen.

Wat zijn de voordelen van restaureren:

  1. Goedkoper dan stofferen en 99% gelijk aan de kleur van het originele interieur. Opnieuw bekleden in exact dezelfde kleur en structuur is nagenoeg onmogelijk, vind maar eens een stuk leer uit dezelfde serie bij de fabrikant van uw automerk en dan de jaren van gebruik die in het leer zitten. Maar toch het belangrijkste is dat het zijn 'geleefde uitstraling' met patina kan blijven behouden. De ziel van het leer gaat niet verloren en matcht bij de rest van de auto
  2. Uw interieur terug herstellen naar originele staat, of customizen naar wens
  3. Interieur blijft ongewijzigd en van hogere waarde bij taxatie van uw klassieker - oldtimer of youngtimer
  4. Eerder klaar dan opnieuw bekleden
  5. De herstelling heeft dezelfde slijtvaste eigenschappen als het origineel. Zelfde kleuringsproces als in de leerlooierij
  6. Wij kunnen op locatie werken middels ons mobiel atelier


Portfolio

Wilt u voorbeelden zien? Door op onderstaande LinkedIn of Facebook te klikken kunt u zien wat wij kunnen, doen en beleven. Helaas staan de exclusievere opdrachten niet openbaar. Dit om de privacy en veiligheid te waarborgen van onze klanten en hun rijdend erfgoed.

Pagina van Leather Repair NLD bekijken via: LinkedIn of Facebook 


Bedankt voor uw bezoek en namens uw leerspecialist graag tot ziens!

E-mailen
Bellen
Info